over mij | Tex Rijnders

Als klein meisje was ik buitengewoon nieuwsgierig. Ik vroeg mijn moeder de oren van het hoofd, dat zei ze altijd tenminste. Ik herinner me één vraag die me als achtjarige bezig hield. Waarom loopt er water in mijn mond als ik aan een sinaasappel denk? Niemand in mijn omgeving kon mijn vraag beantwoorden.

Als tiener zag ik bij de BBC een documentaire over een monnik in de vrieskou, boven op een berg in de Himalaya. De man hield een kommetje met bevroren water in zijn handen, zat in kleermakerszit op een top van een koude berg en mediteerde. Wat gebeurde er? Langzaamaan smolt het water in de kom. Nog later begon het zelfs te dampen van de warmte! Ik had ongelovig naar die beelden gekeken. Wat was hier aan de hand?

Ik was de vragen vergeten. Had lang andere interesses. Totdat een vriendin van me ziek werd en om hulp vroeg. Daardoor ontdekte ik de Chinese bewegingsleer Zhineng Qigong. Tegelijkertijd las ik mijn eerste boeken over de verbinding tussen lichaam en geest, het zelfhelend vermogen van de mens en gezondheid in relatie tot de quantumfysica. Een aantal jaren later kwam ik mijn vroegere vragen weer tegen. Een ware aard laat zich niet verloochenen…

Na heel veel te hebben gelezen over gezondheid, is het nu tijd om erover te schrijven. Ik ben wijzer, gelukkiger en nog altijd nieuwsgierig. Wat dat oplevert, kun je hier lezen.

Als freelance journalist schrijf ik over gezondheid voor het publiekstijdschrift CHANGE en onregelmatig bij Sargasso . Verder schrijf ik in opdracht voor uiteenlopende cliënten en diverse media. Meer van mij weten? Klik hier

Groet van Tex,

kafeneio1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s