116

Toen mijn jongste zoon zes was, kregen we het over leeftijd. Hij rekende uit dat als ik bij vierenveertig jaar terug zou keren naar nul, we tegelijkertijd vijfentwintig jaar zouden zijn. Dan zou hij met me kunnen trouwen. Ik had immers gezegd dat hij niet met me kon trouwen omdat ik veel te oud was. Eenmaal over leeftijd gesproken… natuurlijk kwam later de vraag wanneer ik dood zou gaan en hoe oud ik zou worden.

Ik zeg steevast dat ik 116 wil worden. Dat meen ik ook. Ik vermaak me wel. Ik ben hartstikke nieuwsgierig naar wat er in de wereld gebeurt, nu en evenzo goed in het jaar 2078. Ik heb ontelbare dingen die ik nog wil doen in het leven, daar heb ik al die jaren wel voor nodig. Het lijkt me ook geweldig om mijn zoons van (nu) elf en dertien te zien als tachtig jarige mannen:-)

Alleen, ik wil beslist in goede gezondheid oud worden. Dus staat 116 voor mij symbool voor de vraag hoe gezond oud te worden. Ik ben inmiddels dik in de veertig en ben goed gezond. Laats was ik bij een homeopaat en die was met verbazing geslagen toen hij hoorde dat ik de afgelopen tien jaar niet ziek was. Kanttekening daarbij, ik loop niet een,twee,drie naar een arts als er iets is.

Gezond blijven vraagt om een actieve houding. Gezond blijven heb ik zelf in de hand en  tegelijkertijd spelen externe factoren een steeds grotere rol. Ik zie allerlei verschijnselen om me heen die het bemoeilijken in vrijheid te kiezen voor een gezond leefklimaat: straling, luchtvervuiling, vervuild drinkwater, aangescherpt verzekeringsbeleid noem maar op. Ik wil die zaken onder de loep nemen. Goed onderzoeken welke impact ze hebben. Oplossingen vinden, discussies oproepen en hopelijk een steentje bijdragen aan een gezonder leefklimaat.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s